tiistai 13. tammikuuta 2015

#14 Uusi Hoitoponi! Ja vähän kiitolaukkaa mukaan :)

Hei!
Minun olisi pitänyt kirjoittaa jo viime viikolla tästä, mutta en jaksanut. Nyt päätin, että teidänkin on tiedettävä tämä asia :D Minulla on uusi hoitoponi! Ja sen hoitoponi on.......Suffeli! Suffelin (vanha) hoitaja haluaa keskittyä Aktoriin. Minä sittein kysyin, että voinko ottaa Suffelin ja niinhän lopulta otinkin :)Torstai 8.1.15 (tallille)
Tulin tallille n. klo 14.58 parin kaverini kanssa. Tulimme niin myöhään, joten minun ei tarvinnut odottaa pitkään. Harjasin ensin Simon. Otin Simon pakin jahain pari riimunarua ja riimun. Käänsin Simon pitkästä aikaa. Harjasin Simon suht. nopeasti, sillä ei se ollut mutainen. Sitten oli Suffelin vuoro! Hain Suffelin pakin ja aloin harjaamaan sitä. Suffelikaan ei ollut mitenkään erityisen likainen. Vähän sillä oli jaloissa, jotain likaa. Sitten sanottiin, että lista on tullut! Menin heti katsomaan kenellä pääsin menemään vuoden ensimmäisen tunnin. Menin katsomaan listaa.

Essi - Suffeli

Mietin, että on kiva päästä menemään heti uudella hoitoponilla! Olin siitä (silloin) niin varma.
Hain Suffelin varusteet. Satulan ja suitset. Laitoin Suffelin kuntoon ja lähdettiin maneesille. Suffeli oli jo maneesille kävellessä jo todella reipas. Mietin vain, että ehkä tämä kylmyys tekee siitä tuollaisen.Tulin maneesille ja talutin Suffelin kaartoon. Laitoin ohjat kaulalle ja laskin jalustimet. Nousin selkään, säädin jalustimet ja kiristin satulavyön.

Lähdin uralle kävelemään pitkin ohjin. Suffeli ei tuntunut siinnä oikein reippaalta joten puristin pohkeillani vähän lisää vauhtia. Otettiin ohjat ja alettiin ratsastamaan loivaa kiemuraa. Suffeli alkoi jotenkin heti kiihdyttämään vauhtia. Piti sitten tehdä kunnon pidätteitä. Muuten se kiemura meni ihan hyvin :) Sitten tehtiin sama ravissa. Suffeli alkoi ravissakin kiihdyttämään. Tehtiin samaa kiemuraa, mutta yritin samalla lyhentää ravia.
No sitten tuli kaikkein pahin....Laukka!
Mentiin keskiympyrälle missä Suffeli alkoi kiihdyttämään jo käynnin melkein raviksi! No sain sen kumminkin hillittyä. Opettajani sanoi, että nosta rauhallisesti laukka. No...En ollut edes siirtänyt pohjetta melkein yhtään kun BAM!
Siitä tuli Kiitolaukka! Suffeli lähti viemään mua ihan täydellä vauhdilla ympäri maneesia! Yritin pysyä kyydissä, hakea jalustimia jalkaan, pitää harjasta kiinni ja JARRUTTAA!! Siinnä sitten vedettiin kaksi kierrosta laukkaa! Opettajani kehui minua siitä, että olin silyttänyt tasapainon. Hän kuitenkin otti minut ja Suffelin sivulle, että ei tulisi uutta samanlaista laukkaa. Muut sitten laukkasivat, kun minä menin keskiympyrällä opettajani kanssa ravia. Huoh...Ei ollut ihan paras tunti! Mutta kyllä jäi muuten hyvä mieli! :)

Kiitos Iina! :D

-Essi10 kommenttia:

 1. Mä en olisi pysynyt kyydissä. Hoidatko Simoakin vielä?

  VastaaPoista
 2. Essi tiedän tunteen 😃 suffeli on menny 4 kertaa kiito laukka mun kaa....ja mö ruven jo kyllästymään

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä edelleen se ei ollut kiitolaukkaa XD laita vaik yt kiitolaukka :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä se oli ihan kiitolaukkaa :) plus pääasia on se, että suffa lähti viemään eikä hidastanu heti käskettäessä ja sen takia ei ainakaan käyttynyt hyvin.
   ja ah, voi suffaa :') on se niin söpö:D mut vielä kerran. hienosti pysytty essi:D

   Poista
  2. Se on kyllä niin söpö♥ Mut Kiitos! :D

   Poista
 4. Essi sä oikeesti pysyit Suffelin selässä hyvin:D

  VastaaPoista