sunnuntai 18. tammikuuta 2015

#15 Siro ja "Ahaa" elämykset

Olin Torstaina (15.1) taas tallilla. Tulin tallille n. 14.50, yhden kaverini kanssa. Harjasin tällä kertaa ensimmäisenä Suffelin. Suffeli oli ihan kiltisti, mutta possuili vähän. Suffeli ei ollut nytkään erityisen likainen, joten minulla ei kestänyt kuin n. 5min. Vein Suffelin pakin pois ja menin katsomaan oliko lista tullut. Ja sehän olikin!

Essi - Feike

Ihmettelin kummasti Feikeä. En ole mennyt sillä vuoteen! Ja jos edes olen mennyt sillä....
Mutta siis....Jatketaan.
Otin sitten Simon harjapakin ja menin harjamaan sen. Simo oli tosi kiltti eikä tehnyt mitään! Aww <3 Kävin kuitenkin viellä Simon harjaamisen jälkeen katsomassa, mille tunneille Simo menee. Listassa luki kuitenkin:

Essi - Siro

Olin iloinen, että pääsin menemään Sirolla! Siron jotenkin itseäni kiehtoo.
Ella auttoi Sirolle varusteet ja lähdettiin maneesille. Nousin selkään säädin jalustimet ja lähdin uralle.
Otettiin ohjat ja lähdettiin ratsastamaan kulmiin. Siroa en saanut kunnolla kulmiin, mutta asetukset olivat hyviä. Sitten aloitettiin ratsastamaan kolmikaarista kiemurauraa. Siro kääntyi hyvin ja olin tyytyväinen. Nostettiin ravi ja jatkettiin kiemurauraa. Siro oli jotenkin tosi tahmea, enkä saanut oikein liikkumaan. Lisättiin kiemurauralle viellä muutama käyntiaskel. En saanut Siroa aina heti raviin, mutta suurin osa siirtymisistä meni ihan hyvin :) Vaihdettiin suunta ja tehtiin samaa, siitä ei mitään erityistä.
Tultiin keskiympyrälle ja nostettiin laukka. Siron sain nyt kunnolla liikkumaan ja mietin vain, että "Ahaa, näin se liikkuu". "Opin" pitämään jalustimen jalkaterällä laukassakin! Yleensä se on lähtenyt aina valumaan kantapäätä kohti. Vaihdettiin viellä suunta ja laukattiin toiseenkin suuntaan. Siro jatkoi viellä seuraavalle tunnille, joten en tehnyt muuta kuin antanut ohjat seuraavalle ratsastajalle.
Opettajani kuitenkin pyysi minua viemään Suffelin talliin ja loimittamaan sen.
Autoin viellä myöhemmin Simon (Kai?) tunnille.

Minä, Matilda, Inka, Ella ja Jade notkuttiin pömpelissä vrm tunnin ajan :D
Seuraavaan postaukseen liittyy tämä? MIkäköhän se mahtaa olla? :D

-Essi


3 kommenttia: