perjantai 12. joulukuuta 2014

#9 TonttuPoni♡ Ja Aktor

Olin siis tallilla 11.12. Tulin tallille n. 15.00, joten aloin heti hoitamaan Simoa. Käänsin Simon vaihteluksi. Harjasin Simon ihan parissa minuutissa, koska se ei ollut oikein likainen. Sitten mulla oli viellä hoidettavana Ruusu. Harjasin Ruusun, ja siinnä kesti vähän pidempään. Ruusun jaloissa oli kuivunutta mutaa.

Tuntilista tuli. Menin katsomaan sitä, ja siellä luki:
Essi - Aktor
Mietin heti että mitäköhän tästäkin tulee. No aloitin Aktorin kuntoon laittamisen 15.45 Koska Aktor on suht nopea laittaa. Laitoin satulan ja melkein heti perään suitset. Otin oman kypäräni ja viellä hanskat.
Lähdin taluttamaan Aktoria maneesiin. Minulla oli sellainen tunne, että tällä tunnilla kaikki ei menisi nappiin.
Nousin selkään ja lähdin kävelemään pitkin ohjin uraa. Kävelin pitkin ohjin pari kierrosta. Otin ohjat käteen. Yritin saada Aktoria taivuteltua. Aktor oli aika tahmea oikeassa kierroksessa.  Vaihdettiin suuntaa ja jatkettiin vasemassa kierroksessa. Tultiin keskiympyrälle ja siinnä yritettiin saada taipumaan. Aktor yrittää saada aina oikeassa kierroksessa päätä vasemmalle, joten oikeassa kierroksessa Aktorin päätä pitää kääntää enemmän ulos päin. Sitten mentiin harjoitusravissa samaa. Yriteltiin taivutella. Siinnä Aktor oli tahmea, eikä oikein liikkunut. Sitten nostettiin laukka. Mä pelkäsin jo, että kohta lähtee joku kunniakierros. Aktor laukkasi hyvin. Oli siinnäkin vähän tahmea mutta muuten meni hyvin : )
Tulin kaartoon ja taputin Aktoria kaulalle. Tulin alas selästä ja annoin Aktorin seuraavalle ratsastajalle.
Menin talliin ja auttelin muita ratsastajia.

Viimeisellä tunnilla menin maneesiin auttamaan jalustimissa ja muissa kun Ratsastuksen opettajani pyysi, että jäisin maneesiin kävelemään jonkun tytön viereen. Tyttö ei ollut minun ymmärtääkseni mennyt viellä ilman taluttajaa. Kävelin Whoopin vieressä koko tunnin. He ravasivat aika paljon joten kyllä minullakin tuli hiki! Autoin viellä ratsastajilta poneja pois.

Kaikki kuvat @Katri
-Essi


Tänään tulee viellä joululahjatoiveet-postaus!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti