lauantai 15. marraskuuta 2014

#7 Ekat esteet Kilossa

Noo.....Otsikosta voitte päätelläkkin että menin ekat esteet Kilossa. Olen hypännyt aikaisemmin Kissakulman tallilla mutta nyt päästiin omalla tunnilla hyppy hommiin :)
Tulin tallille n. 14.50. Odotin hetken ja ja hain Simon harjapakin. Harjasin likaisen Simon. Se oli varmaan juonut vettä ja siitä oli varmaan roiskunut maahan ja niin se oli käynyt makaamassa. Simon kaula oli täynnä kuivunutta mutaa, että oli sitten kumisuolle käyttöä :) Sain Simon puhtaakisi ja vein harjapakin takaisin.

Kävin kattoo satulahuoneesta oliko lista tullut ja niin se olikin. Katsoin listaa ja siellä luki Suffeli - Essi. Olin ihan tyytyväinen Suffeliin :) (Kukaan ei tollon tajunnu et mennään esteitä vaikka siinnä luki Este)

 Harjasin Suffelin ennen tuntia kun sen hoitaja ei ollut paikalla. Suffelinkin kaula oli täynnä kuivunutta mutaa joten taas kumisuolla harjaus jatkui.
Hain Suffelin varusteet ja laitoin satulan sen selkään. Kiristin vyön ja otin suitset. Käänsin Suffelin ja laitoin suitset. Laitoin remmit kiinni jä omat varusteeni päälleni. Sitten lähdettiin maneesille.
Nousin selkään ja säädin jalustimet sellasiksi kun mentäis vaa koulua. (Kukaan ei siis ollu tajunnu et siel luki Este XD) Sit opettaja sano et lyhennä jalustimia kun en tajunnu et menn'ää esteitä. Lyhensin ja menin takas uralle.

Ekana tehtiin silleen että piti ihan vaan käynnissä nousta jalustimille seisomaan. Se oli vähän vaikeeta kun piti samalla ohjata kulmiin sisäpohkeella. Sitten samaa ravissa. Se oli viellä vähän vaikeampaa mutta kun sain haettua tasapainoin olisin voinut olla siinnä koko tunnin.

Sitten Niina (Ope) sano että mä laitan tohon pari puomia. Ensin mä ajattelin että niitten välistä pitää mennä tai jotain tollasta. Meille annettiin numerot, mä olin kutonen ja sit Niina huutekli numeroita ja se aina tuli hyppäämään. Muut pyöri pienellä voltilla toisella pitkällä sivulla kun joku hyppäs.
Ekaks mentiin ravissa kolme puomia. Harjoteltiin suoraa linjaa. Suffeli meni nätisti eikä yrittänyt rynniä tai muuta. Mentiin sitä pari kertaa, kunnes siihen tehtiin n. 50cm ristikko. Kun mun vuoro tuli keskityin erityisesti suoraan linjaan ja istuntaan.

Suffeli oli hyvin avuilla koko ajan ja kuunteli mun pohkeita. Suffeli meni molemmat hypyt hyvin ja oon tosi tyytyväinen ja iloinen tohon tuntiin! Ja varsinkin poniin :) Ens viikolla sama aihe eli esteet ja sama poni <3 Sillon mä hankin kuvaajan!

Tunnilla ei ollu kuvaajaa, joten ei oo hypyistä kuvia.


5 kommenttia:

 1. Siis te ootte 2,5 vuotta ratsastaneet ja meete omalla tunnilla ensimmäistä kertaa esteitä :o outoaa... Minun tallillani olitetaan jo jatko1 menemään tuon korkuisia ristikoita ja esteitä...

  VastaaPoista
 2. Sanon nyt saman ku Nuppu " ellet hallitse koulua et voi mennä esteitä" ja tarkoitan kunnolla koulua... ja istuntaa ei opi kunnolla jos menee esteit liian aikasin....
  T aktorin hoitaja Emma

  VastaaPoista
 3. Hyvä vaan että edetään rauhassa ja opitaan perusteet ensin!
  Kuvaaja ilmoittautuu mutta ei mene takuuseen että kuvat onnistuu :)


  VastaaPoista
 4. Joo, esteitä mennään vasta kun istunta ja ponin hallinta kaikissa askellajeissa on _oikeasti_ kunnossa. Mun mielestä hyppely aloitetaan monilla talleilla ihan liian aikaisin.
  Ja niiden ponien kaulat on varmaan sen takia mutaiset, että niillä on ollut loimi ilman kaulakappaletta tarhassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin että tämä on ponitunti... Ei minunkaan tallilla ponitunneilla hypätä ennen kuin on pari vuotta ratsastettu... hevostunnit ovatkin sitten eri asia.
   Anteeksi erehdykseni.

   Poista